Uw nagelspecialiste

Uw nagelspecialiste bij Salon Mata Hari is Amata van Straaten. Geboren en getogen in Den Haag en door de liefde verhuisd naar Heerhugowaard. Na haar carrière als stewardess werd zij trotse moeder van 3 zonen.

Na de vakopleiding  tot allround nagelstyliste bij OPI (vestiging Amsterdam) opende zij op 5 maart 2011 de deur van Nagel- & manicuresalon Mata Hari.

In 2013 volgde Amata een cursus nagelziekteleer bij wijlen Janneke Griffioen. Janneke was geen onbekende in nagelstyling en pedicure-land. Zij werd dé Nederlandse nageldokter genoemd.
Bij opleidingscentrum Nails Unlimited in Nieuw-Vennep werd in 2014 een belangrijk certificaat behaald voor veilig elektrisch vijlen.

In 2015 behaalde Amata haar IBX certificaat. Noodzakelijk om te mogen en kunnen werken met het product IBX. Door de IBX cursus en bijscholingen kwam zij in contact met de meest vooraanstaande specialistes op het gebied van de natuurlijke nagel. Hierdoor werd de interesse in de natural nailunit gewekt.

6A61F650-9EC8-464C-B461-39C4D3AC6906

Sinds 2017 is Amata Master Nail Tech. Dit felbegeerde diploma werd behaald bij opleidingscentrum BiBi’s Beauty & Supplies in Roosendaal.

14297119-25C6-415E-A83E-CD834F7C0297

 

 

Omdat haar ambities verder reikte en zij zich meer wilde verdiepen in de natuurlijke nagel startte zij met de opleiding Anatomy & Pathology of the Natural Nail aan de Gorge Nails Natural Nail Academy in Ede. In januari 2018 studeerde zij met succes af.

 

 

Alleen door bijscholing blijft kennis up-to-date. Het is voor Amata dan ook erg belangrijk om jaarlijks meerdere bijscholingscursussen, seminars, congressen en workshops te volgen en bij te wonen. Niet alleen op het gebied van nail art en de nieuwste kunstnagel technieken. Ook bijscholing op het gebied van de natuurlijke nagel is een absolute must. Één van de hoogtepunten was het bijwonen van een congres in Parijs in 2018 van Doug Schoon. De Amerikaan Doug Schoon is een internationaal erkende wetenschapper, auteur en opleider met meer dan 30 jaar ervaring in de cosmetische, schoonheids- en persoonlijke verzorgingsindustrie. In 2015 ontmoette Amata Doug al eerder in Nederland na een 2-daagse seminar in Renswoude.

Liefde voor het vak nagelstyling én passie voor de natuurlijke nagel. Een Master Nail Tech gespecialiseerd op het gebied van natuurlijke nagelverzorging. Dan kan met recht gezegd worden dat nagelspecialiste Amata met haar salon zich onderscheidt van zoveel andere nagelsalons. U kunt bij Salon Mata Hari met een gerust hart plaatsnemen aan de manicuretafel. Bij Amata ligt de lat hoog. Maar u zou niets anders mogen verwachten. Amata vergeet nooit dat zij kunstproducten verwerkt op een menselijk lichaam en dat vereist naast kunde altijd de juiste kennis.