Solar nagels

Solar nagels en Methyl MethAcrylaat (MMA)

De producten die gebruikt worden bij Nagelsalon Mata Hari zijn MMA (Methyl MethAcrylaat) vrij!

Nagels goedkoop laten zetten bij de voordelige discount nagelstudio’s? Bezint eer ge begint want ook uw nagelspecialiste bij Salon Mata Hari ziet zeer regelmatig wat de gevolgen kunnen zijn van Solar nagels. Het is voor een goed opgeleide nagelstylist een ware horror om te zien waarmee en hoe deze salons hun kunstnagels afleveren.

Discount nagelstudio’s bieden producten, diensten en kunstnagels vaak veel goedkoper aan mede dankzij slechte producten die zij gebruiken. Slechte replica’s worden verkocht en verwerkt in kunstnagels als zijnde echte kwaliteitsproducten van verschillende top merken. Nagemaakte producten zoals OPI nagellak worden goedkoop in Azië nagemaakt en worden vervolgens goedkoop aan de nietsvermoedende consument verkocht als zijnde echte merkproducten. Daarnaast wordt in bovenstaande omschreven gelegenheden te vaak onhygiënisch gewerkt. Nagelvijlen en diverse gereedschappen zoals cuticle pushers (bokkepootjes) en tangetjes worden voor meerdere klanten gebruikt en niet goed of zelfs helemaal niet na elke klant gereinigd of vervangen. Dit geldt ook voor gereedschappen, vijlen, raspen, mesjes en voetenbaden die worden gebruikt bij goedkope pedicure behandelingen!

De producten die gebruikt worden bij Nagelsalon Mata Hari zijn MMA (Methyl MethAcrylaat) vrij.

MMA is een goedkoop middel in de acrylvloeistof. Het zorgt voor een uitstekende hechting en snelle droging van de kunstnagel. MMA werd in de beginfase van de professionele nagelindustrie veelvoudig gebruikt. Hier komt ook de naam tandheelkundige acryl, porselein nagels of harsnagels vandaan. Eind jaren 70 kwamen er veel klachten over het gebruik van MMA binnen bij de FDA (Amerikaanse voedsel en waren autoriteit). Hierdoor is er uiteindelijk opgetreden tegen het gebruik van MMA. Inmiddels is MMA in Amerika en Australië verboden en is het strafbaar om producten te produceren, distribueren en te verkopen waar MMA inzit.

Helaas is het gebruik van MMA in Nederland (onbegrijpelijk) legaal. Gelukkig hebben al veel merken zoals OPI, INM en Young Nails de schadelijke MMA vervangen door het veilige EMA (Ethyl MethAcrylaat).

MMA wordt nog steeds veelvuldig gebruikt om zogenaamde Solar nagels te creëren. Deze Solar nagels worden goedkoop gezet in de veel Aziatische nagelstudio’s en, naar verluidt, op de Bazaar Zwarte Markt in Beverwijk. Deze methode van nagelzetten kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen!

MMA is niet geschikt voor verwerking van cosmetische producten op het menselijk lichaam! MMA kan ernstige allergische reacties en daardoor permanente nagelmisvorming veroorzaken. Er wordt zelfs beweerd dat MMA kankerverwekkend zou kunnen zijn en miskramen zou kunnen veroorzaken. Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat deze laatste beweringen gelukkig onjuist zijn.

MMA heeft een hele sterke penetrante geur. En eigenlijk hecht MMA heel slecht aan de nagelplaat. Wat zorgt dan voor de extreme hechting aan de nagelplaat? Heel simpel en tegelijkertijd zeer droevig, het overmatig vijlen en opruwen van het oppervlak van de natuurlijke nagels. Hierdoor kunnen de MMA moleculen zich als het ware vastgrijpen aan het opengevijlde nageloppervlak. (Overmatig) Vijlen op de natuurlijke nagel, met een handvijl of elektrische vijl is alles behalve wenselijk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Heeft u Solar nagels en wilt u er van af? Neemt u dan contact op. Voor het verwijderen van de Solar nagels wordt een aparte prijs gehanteerd die bepaald zal worden in de salon (max. €40,00).

Bekijk ook eens de YouTube video waar de zeer bekende Amerikaanse nagelstyliste Tammy Taylor, misschien ietwat saai, en de kwaliteit van het filmpje nemen we voor lief, maar wel heel duidelijk de zaken samenvat en de punten aankaart waardoor u gebruik van MMA kunt ontdekken.

Tammy Taylor talks about serious dangers in a nail salon